Republic Of Anak Perlis


































group paling aktif untuk orang Perlis dalam alam maya adalah facebook.com/groups/RepublicOfAnakPerlis. 
bukan dalam internat ja, malah group Republic Of Anak Perlis aktif dalam dunia realiti. Mereka melakukan pelbagai aktiviti seperti perjumpaan sesama ahli, sukaneka, membantu peniaga kecil dan lain-lain. orang Perlis wajib join group ni. Macam mana nak join? masuk www.facebook.com/groups/RepublicOfAnakPerlis dan tekan join. selesai

Memang best group Republic Of Anak Perlis ni sebab pelbagai creta boleh dikongsi. Salah satu yang tengah pemes lani semestinya sticker Republic Of Anak Perlis. sticker ni boleh dibeli di kedai roapmart(tepi klinik hj adnan jejawi) atau beli secara online disini

bangga ceq jadi orang Perlis

Dok idap bejeghembab

Jalan Cerita

Rompakan Bank

Semasa rompakan di Guangzhou,China, perompak bank berteriak kepada semua orang di bank:

"Semua tiarap di lantai dan jangan melawan! Wang ini kepunyaan bank tapi nyawa anda adalah kepunyaan anda."

Semua orang dalam bank pun ikut arahan perompak tanpa melawan dan senyap

*Ini dipanggil "berfikir di luar kotak" - berfikir lain daripada yang lain!

Apabila seorang wanita bertiarap di atas meja dengan gaya yang menggoda, perompak menjerit kepadanya: "Tolong bersopan! Ini adalah rompakan, bukan cubaan merogol!"

*Ini dipanggil sebagai "Profesional" - Fokus hanya pada apa yang anda dilatih untuk melakukan!

Apabila perompak bank kembali ke rumah, perompak muda (kelulusan MBA) memberitahu kepada perompak yang lebih tua (lulus darjah 6 sahaja): "Taiko, mari kita kira berapa banyak duit kita dapat."

Perompak tua menyangkal dan berkata: "kau ni bodoh! Terdapat banyak wang, sampai bila baru kita habis kira ? Malam ni kita tonton berita di tv, pasti kita akan tahu jumlah rompakan dari berita tersebut."

*Ini dipanggil "Pengalaman" - Kini, pengalaman adalah lebih penting daripada sijil kertas!

Selepas perompak telah beredar, pengurus bank itu mengarahkan penyelia bank untuk memanggil polis dengan cepat. Tetapi penyelia berkata kepadanya: "Tunggu Mari kita ambil $ 10 juta daripada bank untuk diri kita dan tambah kepada $ 70 juta yang kita sudah gelapkan dari bank!".

*Ini dipanggil "inovatif" - Menukar keadaan tidak menguntungkan untuk keuntungan anda!

Penyelia berkata: "alangkah baiknya jika rompakan berlaku setiap bulan. Dapat juga kita gelapkan duit"

*Ini dipanggil "berpandangan jauh" - merancang masa depan selangkah lebih awal!

Keesokan harinya, berita TV melaporkan bahawa $ 100 juta telah diambil dari bank. Perompak mengira, mengira dan mengira berulang kali, tetapi mereka hanya boleh mengira $ 20 juta sahaja.

Perompak sangat marah dan mengadu: "Cilaka! Kita mempertaruhkan nyawa kita dan hanya mendapat $ 20 juta tapi Pengurus bank pula mengambil $ 80 juta dengan hanya petikan jarinya, nampaknya lebih baik menjadi orang pintar daripada menjadi pencuri."

*Ini dipanggil "Pengetahuan" - pengetahuan kunci kejayaan hidup!

Pengurus bank itu tersenyum dan gembira kerana kerugiannya dalam permainan pasaran saham kini sudah dilangsaikan oleh duit rompakan itu

*Ini dipanggil "sambil menyelam minum air" - mempergunakan peluang yang ada untuk mencipta peluang yang lain!

Soalan
siapakah perompak sebenar di sini?

Motivasi Hari ini

jangan tenggelam di dalam air yang jangkat

Muhasabah Diri

Bila kita rasa kita lebih bagus daripada orang lain, itulah masanya kejatuhan kita

Bersandar di Tiang Masjid

rindu tengok anak muda duduk dalam masjid menunggu masuk waktu solat - kata seorang imam

Kacamata Seorang Hacker

Hacker bukanlah seorang penjenayah tetapi anda semua yang membuatkan kami menjadi penjenayah. Kami hadir dalam hidup anda untuk memperingatkan bahawa sistem iT anda terlalu lemah, tapi apa yang kami dapat? Tanpa ucapan terima kasih dari anda, malah anda cop muka kami sebagai penjenayah. Anda tidak tahu siapa diri kami. Dimata kami anda hanyalah manusia bodoh, yang tidak ambil peduli tentang keselamatan cyber. Jaringan iT dimata kami ibarat sebuah papan catur dan anda hanyalah buah catur yang sangat kecil.Anda hormat kami, kami hormati anda. Anda kenal diri anda, kami kenal diri anda, dan anda tidak akan pernah tahu siapa kami

Kerja Sekolah

lega bila cikgu terlupa nak check kerja skolah yang diberikan. tapi cilaka bila ada kawan kita cakap "cikgu kerja skolah yang cikgu bagi semalam bila nak check"
wei hang p tanya buatpa!

Ponteng Kelas Macam Tak Biasa

Sekolah Rendah sapa tak pernah tuang kelas 4P pi mandi swimmingpool dia budak skema

KL Menjerit Linda mantopo

Shah jangan nak sorok-sorok dari Lin tau.nihh..bunga nih..untuk saper.untuk minah yang pakai baju bunga-bunga kann.tadi dia ader..menangis..sebab lelaki idaman dia boyfriend orang!tak nak kejar kerr.kang sesat.tak jumpa jalan balik kang

Hakikat Sabar

Sabar bukan bermaksud kita redha semata-mata tanpa berusaha memperbaiki keadaan

Kita Perlu Tahu

Rakyat berhak dan bertanggungjawab untuk membuat laporan mengenai pencabulan Hak Asasi manusia untuk kesejahteraan bersama

Dituduh

Tidak menjadi kesalahan jika kita Tidak memakai helmet ketika menunggang motosikal di jalan raya. menjadi kesalahan apabila kita kena saman ja. Hiks

dituduh - tidak mengaku bersalah - minta dibicarakan di mahkamah - cari peguam bela - terbukti dan didapati bersalah - dijatuhkan hukuman - rayuan hukuman diringankan