Lirik lagu Listen Parodi


kau melihat diriku seperti sesuatu
yang mencabar dirimu akal dan mindamu
kau cuba mengaburi
dengan nota galaksi
siapa dirimu?
aku mahasiswa disini

bila aku tanya soalan
tiba-tiba kau potong jalan
rampas  microfon
Listen listen listen

semua haiwan dikaitkan
langsung tak jawab soalan
asyik-asyik
Listen listen listen

kini kami bangkit
bukannya kerna wang ringgit
perjuangkan nasib mereka yang slalu dihimpit

jangan asyik meroyan
dengarkan penjelasan
dan akan dibuktikan siapa dipihak yang benar

Kenangan Lalu


rang-rang pisang, pisang masak layu
jatuh dalam lubang disambut bapa Yu
Umbut-umbut nyioq belalang kedek-kedek
sapa gelak dia kena cubit!
*masing2 cepat2 tutup mulut dgn tangan.pastu geletek org sebelah.orang sebelah gelak cubit dia ramai2*

Kami nak Filem yang matang

Ekceli aku kecewa dengan industri filem negara kita.low kualiti. Pengarah dan producer lebih mementingkan keuntungan daripada kualiti filem itu sendiri. Beza menghasilkan 1 filem dalam masa 2 tahun dengan mengeluarkan 20 filem dalam masa 1 tahun. sorry metroweath pictures

bila Malaysia nak hasilkan filem yang matang dan high class? sampai bila kita nak dipertontonkan dengan filem gangster, lawak bodo, hantu, rempit dan cinta yang basi? Filem Malaysia ni, baru tengok tajuk pun dah tau ending dia macam mana. pastu skrip tak mantap. jalan cerita tak menarik dan unik. plot sama ja. Jangan salahkan kami jika kami labelkan filem anda sebagai filem sampah

I’m praying that one day malaysian directors will produce great Islamic films like Hafalan Sholat Delisa and Ketika Cinta Bertasbih. Malaysians still need to learn more from indonesia

Learn from this indonesia film
1. Ketika Cinta Bertasbih
2. Dalam Mihrab Cinta
3. Hafalan Shalat Delisa
4. Di Bawah Lindungan Ka’bah
5. Laskar Pelangi
6. Sang Pencerah
7. Sang Murabbi
8. Syahadat Cinta

ada mesej, kreatif, jalan cerita yang menarik dan paling penting membina minda dan rohani serta membuatkan kita terfikir

Memori Sekolah Rendah


Zaman Sekolah Rendah
cikgu nak bagi kertas peperiksaan
cikgu cakap “cikgu bagi kertas peperiksaan kamu ikut markah yang paling tinggi hingga ke terendah”
nama pertama dipanggil *kawan-kawan tepuk tangan*
dah sampai tengah “alamak nama aku takda lagi.huh mintak2 aku jangan last”
alih2 nama aku yang last skali dipanggil *berjalan tunduk menuju ke meja cikgu dengan muka slumber*
“hukhukz malunya aku…”