Awek cun buat lawak

awek cun buat lawak


hahaha

Perempuan dan facebook



saya
: morning!
setelah 4 jam..dah petang pon
gadis : :)
saya : akhirnya setelah berkurun..balas juga..bz ka?
gadis : x
saya : ooo..nmpk mcm sibuk ja..sy ni sj ja nk menyebuk..err..dah makan ka??
gadis : x
saya : kalau camtu..jum la p makan..awak blanja saya..theee hee..
gadis : WTF??kenal pon tidak..nak suruh belanja makan..aku paling pantang tok nenek laki yang suruh blanja makan ni!mengharapkan duit pompuan!dayus..pegi mampos la ang!!keja tak mau..nak harap aku blanja..sorik la beb,.takdak maruah ka minta orang pompuan blanja hah??!
saya : ahahaha..err..ok..

err..pandai pula reply panjang2..tadi dah macam hidup segan mati tak mau aku tengok..nak kata bangsa lembap pon ada.pemaluu la kunonnya..kamon laa..tak reti beza ka sakat dengan btol btol??kalau tak mau blanja..tak payah la nak buat teruk sangat kak long..keluar habes segala falsafah tok nenek ang..haha..saja nak bagi aku gelak..kalau ang reply nak blanja pon..aku atau sapa sapa yang penah tanya soklan bangang ni kebulur sangat ka nakpi jumpa ang pastu suruh blanja makan?sigh

Ayat Tidak Logik dari Rakyat Malaysia apabila tiba hari lahir


slalunya bila birthday orang akan wish
Selamat hari lahir moga panjang umur, bila nak belanja nih, nak hadiah tak...dan macam2 lagi

tapi sedarkah kalian semua ini adalah ucapan yang tidak logik dan tak masuk akal.
kadang-kadang kita sendiri muak dengan ucapan macam ni.
dah berpuluh tahun hidup, bila time besday dapat ucapan yang sama.boring kan?
takda ka ayat lain..ayat yang lebih power dan menyentap jiwa raga sanubari

lain kali bila besday kawan cuba la buat kelainan skit..be KREATIF..
hadiah rumah ka kat dia, hadiah kereta ka, bagi tanah ka..dan lain-lain
atau buat ucapan kat kawan seperti

Selamat hari bahagia dan moga cukup amalan untuk dibawak balik
rumah kata p (nama kawan anda) p.....kubur kata mai (nama kawan anda) mai..

ok sebenaqnya point aku kat ayat "moga panjang umur"
rasa kurang tepat buat ayat camni
mana ada orang dalam dunia ni, makin bertambah umur makin hidup lama
jadi tak logikkan ayat "moga panjang umur"
cuba fikir betul-betul
kan? kan? kan?
yang betulnya semakin meningkat usia kita semakin umur kita pendek.
atau dengan kata lain, kematian tu makin hari makin dekat.
takdak aih umur nak panjang lagi

Pecah Tradisi


Baru-baru ni kawan aku kawin
Aku suka cara perkahwinan dia
Memang Islamic

Dia tidak mengamalkan adat kolot/mengarut seperti bersanding, pelamin dan tepung tawar.
tak perlu bazirkan beribu-ribu ringgit dengan perkara2 lagha seperti sewa baju pengantin, pelamin dan mak andam.
pengantin lelaki just baju Melayu dan pengantin perempuan baju kurung. Yang penting tutup aurat.
Pengantin perempuan natural, kecantikan semulajadi.sikit pun tak make up.

aku dengar kebiasaan upah mak andam rm2000.
apa punya celaka kan upah mak andam pun sampai rm2000?

Orang meLAYU kita ni kadang2 terlebih pandai
Perkahwinan nak gah
Kononnya perkahwinan anak dia lah yang paling best
creta pasal hantaran 2 bulan tak abis-abis lagi
Lebih meluat jenis yang nak menunjuk-nunjuk

Sudah-sudahlah makcik
tak payah nak belagak
perkahwinan gah bagai, tup-tup terputus di tengah jalan
malu tu makcik
sapa nak jawab?
cer cite cer cite

Gempa Bumi ubah paksi Bumi

gempa bumi ubah paksi bumi
klik pada gambaq utk paparan besaq

The Azenders livin rock and roll

the azenders livin rock and roll



the azenders livin rock and roll

Artis Bodoh mangsa fesyen

artis bodoh mangsa fesyen

klik pada gambaq untuk besaqkan paparan