Tonton.com.my


mediaprima telah melancarkan web terbaru mereka iaitu tonton.com.my
boleh tgk tv online dan saksikan rancangan kegemaran anda yang terlepas
menarik dan cantik web baru media prima ni

layari tonton sekarang

Jangan Taksub Mazhab


Payah!
Payah dan bahaya bila orang taksub mazhab ni
sebagai contoh bila seseorang taksub dengan mazhab Syafi'e
orang lelaki sembahyang tak pakai spenda pun boleh kata tak sah
sebabnya pergerakan lebih dari 3 kali
haish apa ni?

Imam Syafi'e sendiri berpesan jika ada pendapatnya jauh dari sunnah Rasulullah S.A.W maka tinggalkanlah.
ambillah pendapat yang lebih shahih dan tepat

begitu jugak bila kita nampak orang sembahyang subuh tidak membaca qunut
kita nampak pelik, hairan..aik mazhab mana ni? ustaz mana ajar?
orang yang jenis cepat melatah lagi la, terus label wahabi
janganlah kita demikian
bukalah fikiran dan jangan memandang dengan hanya satu jalan saja

aku harap ada orang2 jakim mahupun jais baca blog aku ni
jika kalian ada saudara-mara, sepupu-sepapat, rakan taulan yang bekerja di jakim/jais jemputlah mereka baca entri ni

sekian

Bunkface vs Hujan


sesiapa yang terlepas tengok konsert Bunkface vs Hujan sila download link dibawah

part 1
part 2
part 3
part 4

layannnnn

Album Baru Yuna Decorate


Tracklist
01 Gadis Semasa
02 These Streets
03 Penakut
04 Fireworks
05 Rocket
06 Random Awesome
07 Permission
08 Cinta Sempurna
09 Decorate
10 Super Something
sams streamyx

Kurasakan Something yang tak kena


Kenapa kita kadang-kadang suka tanya soalan yang kita sendiri dah tau jawapannya?
perasan x?

pesanan penaja 1 - siyes aku suka iklan raya tm 2010. sempoi ja amoi tu
pesanan penaja 2 - gengblogger tolonglah up

Ayat Yang Selalu Kita Dengar Apabila Menjelang Hari Raya

1) baju raya brapa pasang? kale apa
2) kuih raya banyak dak? beli ka buat sendiri? brapa jenis?
3) ketupat rendang ka serunding?
4) rumah dah kemas. langsir tukar baru jugak
4) bila balik kampung? kampung katmana
5) tahun ni nak raya umah sapa
6) sapa buat open house
7) duit raya takda ka
8) cuti brapa lama

hurrmmm aku taksuka p kubur time raya. dan juga taksuka mendengar lagu raya yg sedih seperti dari jauh ku pohon maaf, dendang perantau dan lagu m nasir nyanyi tu..apa tajuk entah aku lupa

Anak Rintih



telemovie Anak Rintih dari astro prima disiarkan pada 5 September 2010 Ahad jam 10pm hingga 12am
aku bagi 5 bintang untuk telemovie anak rintih ni. sapa yang tengok tau la best ka tak. aku suka gaya ahmad ezzrin loy yang berlakon sebagai dino. dia berlakon jadi anak haram

Sinopsis anak rintih
mengisah pasangan terlanjur Roni dan jue aziz
Jue mengandung beberapa bulan dan ingin bernikah dengan roni.
ayah ju(lakonan jalaluddin hasan) tidak merestui.
sebaliknya dia mahu menggugurkan anak dalam kandungan ju.
namun dia berubah fikiran, membenarkan mereka berkahwin tapi dengan 1 syarat.
rm 20 000 untuk mengahwini ju.
Roni terdesak mendapatkan rm 20 000, dia nekad meragut.
namun takdir tidak memihak kepada Roni kerana dia ditangkap dan dipenjara dan sementara itu ju selamat melahirkan anak mereka.

Apa yang terjadi selepas itu? bagaimana nasib ju dan roni? bagaimana pulak anak mereka?

tunggu ja link untuk download telemovie Anak Rintih..hehe

atau boleh baca katsini

kad raya kartun

kad raya kartun
gambar kad raya kartun cartoon
klik kat gambaq untuk besar dan lebih jelas